Op maat gemaakte laadbak voor bakfiets

Een belangrijk postbedijf contacteerde Vink bewerk Product  om de mogelijkheden te bespreken voor de realisatie van een bakfiets laadbak. In deze laadbak moeten zendingen van verschillende formaten ordelijk en overzichtelijk opgeborgen kunnen worden. De laadbak moet dus voorzien worden van meerdere onderverdelingen met verschillende afmetingen.
 
Deze multifunctionele bakfiets moet het ophalen en verdelen van zendingen, het ledigen van de postbussen en de verdeling van post aanzienlijk vereenvoudigen.
 
Vink Bewerkt Product maakte een eerste ontwerp dat na overleg met onze klant vereenvoudigd werd. Volgens dit vereenvoudigd ontwerp werd dan een prototype gebouwd. De Vikufoam platen (12 mm) werden op voorhand gefreesd en gelast en werden door de eindklant ter plekke  gemonteerd. Na nog enkele verfijningen aan het ontwerp  werden 8 exemplaren gemaakt.
Het postbedrijf denkt na over het gebruik van de bakfietsen in andere landen, alsook naar uitbreiding naar bv. groendiensten van steden en gemeenten.

Back to top