Chemie en procestechnologie

Specialisten in de procestechnologie zijn anno 2019 onmisbaar in de industrie. Ze dragen bij tot de optimalisering van complexe industriële chemische processen. Hun expertise en uitgebreide proceskennis wordt aangewend door producenten van o.a. de (licht)chemische sector (bijvoorbeeld verf, wasmiddelen, industriële lijmen,…), voedingsmiddelen , zuivel … Met het oog op verbetering van de bestaande productie-units is het voor dit soort bedrijven enorm belangrijk om te weten dat de gemaakte bedrijfseconomische investeringen verantwoord en rendabel zijn.

Procestechnologie , of specifieker,  chemische processen zelf, is ‘not our cup of tea’, maar als hedendaagse kunststofverwerker is Vink Bewerkt Product wél een betrouwbare partner voor de sector! Tal van bedrijven uit de chemie en procestechnologie vertrouwen ons hun opdrachten toe. We komen er tegemoet aan de branche-eigen problematiek.

Daarbij valt met een aantal factoren rekening te houden:
 • Goede bestendigheid tegen al dan niet (zeer) agressieve vloeistoffen (zuren, ...) :
  De chemische sector maakt veelvuldig gebruik van kunststofmaterialen omdat ze over een hoge chemische resistentie beschikken. Afhankelijk van de chemische belasting van de toepassing, bepalen we de meest geschikte kunststof die we verwerken tot een hoogwaardig eindproduct. 
 • Hoge temperatuurbestendigheid :
  Polypropyleen (PP) en Polyoxymethyleen (POM) worden veel gebruikt in deze sector. Als warmtebestendigheid een bepalende factor is voor de materiaalkeuze, dan hebben we naast de ‘gewone’ technische kunststoffen, de ‘High Performance Plastics’ zoals PVDF, PTFE, ECTFE en PEEK in onze portfolio. 
 • Processimulaties op laboschaal :
  We vinden het belangrijk om in sommige situaties een reeks processimulaties op laboschaal uit te voeren, alvorens ze in productie-units te implementeren. Ook daar willen we u graag bij helpen.
 • Zoekt u een uitgekiende maatwerkoplossing die gebaseerd is op een verantwoorde risicobeheersing en waarbij rekening gehouden wordt met relevante veiligheids-, milieu- en kwaliteitsregels?
  Wij maken voor u een hoogwaardig sanitair ontwerp met een scherp oog voor (voedsel)veiligheid dat resulteert in een hoogwaardig kwaliteitsproduct.
 • Kiezen voor kunststof :
  o Met hun goede slijtvastheid en lage wrijving zorgen ze voor verbetering van prestaties en efficiëntie. Ze dragen in ieder geval bij tot verminderde onderhoudskosten en een verhoogde levensduur van de apparatuur.
  o Door het inschakelen van lichtgewicht polymeren verlagen de energiekosten spectaculair.
  o Zo hebben ze al meermaals hun nut bewezen in betrouwbare, degelijke en onderhoudsarme procesinstallaties.
Door onze gespecialiseerde expertise in dit vakgebied, krijgen we ook frequent vragen in verband met ontwerp-layouts of werktekeningen voor het vervaardigen van kunststofcomponenten voor opslag, transport, wegen, mengen en doseren van producten en afvalstromen.
Back to top