Machinebouwers

Als machinebouwer bent u dagelijks bezig om slimme maatoplossingen te bedenken die de productiviteit van bedrijven optimaliseren. U ontwikkelt innoverende machines die performant zijn en die leiden tot maximaal rendement. Geen simpele opdracht, maar wij kunnen u hierbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van kunststof materialen en dit al bijna 30 jaar lang.

Zoals u wellicht wel weet zijn kunststoffen bijzonder geschikt voor de realisatie van machine onderdelen. Daar zijn verschillende redenen voor, zoals bijvoorbeeld hun lichte gewicht, hun lage wrijvingscoëfficient, hun hoge slijtvastheid, hun corrosiebestendigheid en natuurlijk hun prijs. Kunststoffen wegen minder dan metaal en omdat ze  een lagere prijs per kg hebben, levert  dit op zich al vaak een interessant prijskaartje op.

Waarmee wij u kunnen helpen.

Machine onderdelen

Wij bewerken kunststof halffabricaten tot hoogwaardige machine onderdelen.  Wij frezen, draaien en plooien kunststof componenten volgens uw aangeleverde tekening of wij maken in samenspraak met u, een compleet nieuw ontwerp dat beantwoordt aan alle technische vereisten. 

Contacteer ons voor een offerte of advies 

 

Afschermingen

De meeste machines worden omwille van hygiëne- of veiligheidsmaatregelen voorzien van afschermkappen. Meestal worden die vervaardigd uit glasheldere materialen als acrylaat (PMMA), polycarbonaat (PC) of PVC. PC is bijzonder slagvast, 250x sterker dan glas. Wij luisteren graag naar uw verhaal, selecteren voor u het meeste geschikte transparante materiaal en frezen, lijmen, plooien dit tot de afschermkap die perfect voldoet aan de toepassing die u voor ogen heeft.

Contacteer ons voor een offerte of advies

Behuizingen

Een behuizing houdt niet alleen alle onderdelen van de machine bij elkaar, het bepaalt mee het uitzicht van de machine en het beschermt de kwetsbare onderdelen van de machine, zoals bijvoorbeeld de elektronica. Kunststof platen zijn zeer geschikt voor dit soort toepassingen. Wij houden bij Vink Bewerkt Product  een enorme voorraad kunststof platen en staven op voorraad waarmee functionele behuizingen kunnen gemaakt worden voor ieder type machine.

Contacteer ons voor een offerte of advies


Meer weten over onze mogelijkheden voor de machinebouwer?

Mail naar production@vink.be of bel ons op het telefoonnummer 015/25 99 40.

Back to top