Farmaceutica & medische sector

De Belgische farmaceutische sector heeft wereldwijd een ijzersterke reputatie opgebouwd dankzij gerenommeerde bedrijven die, vanuit hun decennia lange ervaring, inzetten op innovatie en onderzoek. De medische wereld hoeft op dat vlak niet onder te doen want ook in deze bedrijfstak staan onderzoek en ontwikkeling centraal. Bij Vink Bewerkt Product helpen wij medische en farmaceutische bedrijven bij het uitwerken van hun innovatieve projecten. Door onze materiaalkennis, kennis van bewerkingsmethoden én kennis van de sector, kunnen wij de engineering afdelingen en onderhoudsafdelingen van deze sectoren bijstaan om de beste keuze te maken omtrent materialen en design van de onderdelen. Wij weten uit ervaring dat beide sectoren extra hoge eisen stellen op het vlak van materiaalselectie, certificaten, afwerking van de onderdelen,…

Wij helpen hen daarnaast om de productiviteit van hun productielijnen te verbeteren en kunnen dan via “reversed engineering” onderdelen opmeten, uittekenen, aanpassen en produceren. Wij ontwerpen en produceren bovendien ook omkastingen voor labotoestellen, productiemachines, en alle andere hulpgereedschappen uit kunststof.

Belangrijke parameters waarbij rekening moet gehouden worden bij de materiaalkeuze en design zijn:

  • Voedingsgeschiktheid van de materialen 
    Vink beschikt over een breed assortiment aan materialen waarvoor wij de nodige certificaten volgens FDA-norm of Europese normen kunnen voorleggen.
  • Autoclaveerbaar
    Vele toepassingen in deze branches vereisen een autoclaveerbaar materiaal.  Wij bieden een ruim aanbod van dit soort materialen aan.
  • Afwerkingsgraad van de stukken
    In deze sectoren geldt een perfecte afwerkingsgraad als standaard. Zo zijn bijvoorbeeld scherpe randen en rechte hoeken absoluut te vermijden om het risico op verwondingen te verkleinen.  Ook op het vlak van hygiëne stellen wij hoge eisen aan het schoonmaken en reinigen van onze afgewerkte stukken.

Veel gebruikte materialen in deze sectoren zijn: POM, HMPE1000, PETP , PEEK, PEI, PC, PET-G, PMMA, PTFE en PVDF.

Wij maken voor de medische en farmaceutische sector geleidingen, in- en –uitloopgeleidingen draaitafels, sterwielen, wormen, formaatdelen, handschoenringen voor isolatoren of RABS, inspectieplaten, afschermingen machines , inspectietangen , flaconhouders.

Back to top