Profileren

Profileren is een eenvoudige freesbewerking waarmee we met een profielfreesmachine, beter bekend als 'Topie', plaatranden afwerken en volledige profielen maken.

Profielen

Kunststof profielen worden in grote serie gemaakt op speciale extrusie machines. Voor kleine of middelgrote series zijn de kosten voor het extrusiegereedschap meestal te hoog en dan is profileren vaak een interessant en economisch alternatief.

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk voor vrijwel alle kunststofsoorten. Onder maatwerk van kunststof profielen verstaan wij: kunststof profielen met zowel eenvoudige vormen tot meer complexe doorsneden met schuine kanten, groeven en afrondingen. Wij vertrekken vanuit op maat gezaagde latten of balken en bewerken die conform de aangeleverde tekeningen. 

Geleidingsprofielen

Ook geleidingsprofielen voor industriĆ«le toepassingen worden vaak op maat gemaakt. 

Zo bijvoorbeeld kunt u bij ons terecht voor:

  • kettingprofielen uit hoog moleculair polyethyleen (HMPE) of polyamide (PA)
  • speciale profielen voor de transport- en machinebouwsector,
  • schrapers of invoerprofielen of plinten voor de voedingsindustrie

Randafwerking platen

De randen van kunststof platen zijn standaard ruw gezaagd. Omwille van esthetische of functionele redenen kunnen wij de randen van platen voorzien van afschuiningen, afrondingen of groeven. 

Denk daarbij aan tafelbladen of werkbladen.
Eveneens randafwerkingen als voorbereiding van lijm- of lasbewerkingen behoren tot de toepassingen.

Ons machinepark

Wij beschikken over meerdere profielfreesmachines, waaronder NC gestuurde profielfreesmachines met een kantelbare as. Deze machines kunnen schuine kanten, groeven en hoekfreesbewerkingen perfect infrezen. 

Onze operatoren zijn speciaal opgeleid waardoor zij in staat zijn om hoogwaardige eindproducten af te leveren. Wij werken in een 2 ploegenstelsel en beschikken bijgevolg over voldoende capaciteit om snel en flexibel in te spelen op elke vraag uit de markt.

Ons machinepark

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top