Service

U zoekt een betrouwbare partner met ervaring in het bewerken van kunststof?

Vink Bewerkt Product is al meer dan 30 jaar actief in deze branche. Onze mensen hebben expertise voor een degelijke en uitgebreide service, vanaf het eerste contact en het opmaken van uw offerte tot de dienst na levering. We hebben ervaring in co-creatie van prototypes, stukken op maat, seriewerk of gemonteerde constructies. Onze vakbekwame medewerkers helpen u graag verder.

Ontwerpen … overleggen ... budgetteren.

Ons enthousiast salesteam met ervaren medewerkers ontfermt zich over uw prijsvraag voor een uitvoering op maat in kunststof. Wanneer wenselijk, zorgen wij voor het meest geschikt materiaaladvies. Mogelijk wordt de uitvoerbaarheid van het ontwerp bijgestuurd.  

Is er een plaatsbezoek nodig? Een afspraak voor advies ter plaatse is snel gemaakt en heeft onze persoonlijke voorkeur indien het gaat over complexere producten of projecten.

U ontvangt een heldere offerte met netto prijzen, berekend volgens de aangeboden afwerkingsgraad en voor het  gewenste aantal stuks. Onze kunststof adviseurs werken nauw samen met de productieplanners en overleggen met hen de bezetting en de capaciteit van de machines. Zo stellen wij voor ieder project realistische levertermijnen voor.

Naast ons uitgebreid team en gespecialiseerd machinepark beschikken we ook over een enorme voorraad kunststof platen en staven. Dit stelt ons in staat om snel en kwalitatief in te spelen op uw vragen. 
Vink België is naast verwerker ook de grootste distributeur van kunststof halffabrikaten in de markt. Onze afdeling distributie focust op volgende markten: Industrie, Sign & Graphics en Bouw & Constructie. Wij hebben in Heist-op-den-Berg 16000m² magazijnen en beschikken dan ook over een enorme voorraad platen, staven, buizen en fittings.  Dankzij onze sterk geïntegreerde diensten verzorgen wij uw project van ontwerp tot realisatie.

Eenmaal uw bestelling geplaatst, ontvangt u een orderbevestiging en start het eigenlijke productieproces.

Projectondersteuning.

Onze kunststofexperten staan klaar om oplossingen uit te werken en hun kennis met u te delen.

Wij bieden onze klanten een kwalitatief en volledig productassortiment aan.
Daarnaast ondersteunen wij onze klanten en begeleiden hen doorheen al de fases van hun projecten. 

Van ontwerp tot realisatie met nazorg.

Werkvoorbereiding/CAD CAM ontwerp. 

Na ontvangst van uw bestelling wordt deze verder behandeld door onze afdeling werkvoorbereiding.
Onze werkvoorbereiders maken nu het ontwerp klaar voor productie. Het ontwerp kan op diverse manieren worden aangeleverd:

  • digitale tekeningen
  • een bestaand voorbeeld
  • schetsen​

​Door hun ervaring kunnen onze medewerkers een 3D-model en tekeningen maken van uw eindproduct, rekening houdend met uw eisen en onze productiemogelijkheden. Zij maken de productietekeningen zodat onze machine operatoren uw onderdelen correct kunnen produceren. Zij zullen eveneens de nodige materialen, onderdelen, bevestigingsmiddelen en beslag bestellen. Indien nodig nemen zij ook contact met partners voor eventuele onderaannemingen zoals drukken, lakken, etc.
Na het aanmaken van de productietekeningen zullen onze CAM programmeurs de nodige programma’s maken voor onze CNC-bewerkingsmachines. Wij beschikken over meerdere CAD/CAM stations die uitgerust zijn met “Autocad” en met “Inventor” software. Daarnaast hebben we stations voor CAM programmatie die voorzien zijn van “Esprit” software.
Onze werkvoorbereiders/CAD ontwerpers spelen ook een belangrijke rol bij de productontwikkeling van een prototype. Aan de hand van een schets of een binnengebracht model zoeken zij naar de geschikte oplossing die zich vertaalt in een uitvoerbaar ontwerp.

Productie.
Uw ontwerp is klaar voor productie. Onze operatoren zijn stuk voor stuk experten in het bedienen van computergestuurde en manueel bedienbare bewerkingsmachines. Zij vormen een belangrijke schakel in het proces en streven er naar om perfect afgewerkte producten af te leveren.

Uit ervaring weten we dat voor totaal projecten of complexe producten meerdere bewerkingen nodig zijn. Een combinatie van draai-en freeswerk, een afschermkap die geplooid én gelijmd moet worden … Wij houden van dit soort vragen.

 

Onze jarenlange focus heeft ons tot marktleider op het gebied van gecombineerde kunststofbewerking gemaakt.

Oplevering.
Uw afgewerkt product is nu klaar voor verzending maar wordt eerst met de grootste zorg verpakt. Op de vastgestelde datum wordt uw bestelling volgens afgesproken condities bij u geleverd.

Is alles naar wens verlopen? Wij horen het graag van u. Wij vinden het, met het oog op toekomstige projecten, belangrijk om uw mening te horen over onze samenwerking.

Kwaliteitszorg.
Onze organisatie is op alle niveaus doordrongen van ‘het streven naar kwaliteit’. Elke dag opnieuw staan onze medewerkers voor u klaar om topproducten te ontwikkelen en een feilloze service aan te bieden.

Wij investeren in het opleiden van onze teams en bieden hen ook de middelen die nodig zijn om eindproducten af te leveren die beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen.

Onze bedrijfsprocessen en procedures voorzien regelmatige controles tijdens en na het productieproces. Deze controles zorgen voor een constant kwaliteitsniveau van al onze afgewerkte producten.

Als ISO gecertificeerd bedrijf, zetten we volop in op kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij bezorgen u de nodige meetrapporten, controlebladen en certificaten. Aarzel niet om ons te contacteren als u daarover vragen zou hebben. Wij helpen u graag verder.

Soorten projecten.

R&D en prototyping.
Om een nieuw product te realiseren dat aan hoge kwaliteitseisen voldoet, is het van belang om eerst een prototype te ontwikkelen. Noodzakelijke wijzigingen in het ontwerp kunnen zo vroegtijdig in het productieproces opgespoord worden voor men van start gaat met de eigenlijke serieproductie. Op deze manier kan heel wat tijd en geld bespaard worden.

Wij denken graag mee met onze klanten. Uw succes is onze uitdaging. Wij beschouwen het als onze plicht om hoogwaardig eindproducten te ontwikkelen. Dankzij onze co-creatieve prototyping aanpak bereiken we samen deze doelstelling.

Vanaf de ontwikkelingsfase wenden wij onze expertise aan en begeleiden wij uw prototype doorheen de volledige levenscyclus van het product, van concept tot prototype tot een uiteindelijke serieproductie.

Duurzaamheid.

We zijn ons bewust van de impact die we als kunststofbewerker hebben op onze omgeving en van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat. 

Wij focussen op duurzame ontwikkeling en we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en werkwijzen, die ons kunnen helpen om een actieve bijdrage te leveren aan een ecologische en duurzame evolutie binnen de kunststofsector. 

Kortom, we stellen alles in het werk om een maximale en vooruitstrevende service te garanderen, maar met een minimale ecologische voetafdruk. Zo willen wij bijdragen aan een duurzame samenleving.

Back to top