Lassen

Lassen is een veel gebruikte techniek om kunststofconstructies en kunststofonderdelen met elkaar te verbinden. Het materiaal wordt verwarmd tot het plastisch wordt en makkelijk in elkaar kan gedrukt worden. Op deze manier ontstaat er een stevige en betrouwbare verbinding.

Het lassen van kunststoffen vraagt een hoge graad van nauwkeurigheid en vakmanschap. Onze medewerkers volgen regelmatig lasopleidingen om de nieuwste lastechnieken correct te kunnen uitvoeren waardoor u als klant altijd zeker bent van een 100% betrouwbare lasverbinding. Bij Vink Bewerkt Product zijn wij gespecialiseerd in volgende lastechnieken. 

Spiegel- of stomplassen

De spiegel- of stomplastechniek wordt meestal gebruikt om PE, PP en PVDF buizen met elkaar te verbinden. De uiteinden van de te verbinden componenten worden met een regelbare, verwarmde lasspiegel opgewarmd tot ze plastisch zijn en makkelijk in elkaar kunnen gedrukt worden. Zo ontstaat een lasnaad die onder hoge druk moet afkoelen.

Moflassen

Hierbij worden beide te lassen uiteinden, een mannelijk en een vrouwelijk deel, met een specifiek verwarmingselement, genaamd lasmof, opgewarmd ; waarna beide uiteinden in elkaar worden gedrukt en in samengedrukte positie afgekoeld. Deze techniek wordt gebruikt voor buizen tot +/-├ś125 mm en wordt voornamelijk toegepast op PE,PP en PVDF.

Draadlassen of heetgaslassen

Met hete lucht op de gepaste temperatuur, worden de te verbinden materiaal en een toevoegdraad verwarmd tot de oppervlakken lokaal plastisch zijn. De draad wordt tijdens de lasbeweging handmatig in het plastische materiaal gedrukt. Hierbij vormen deze een geheel. Deze lasmethode is geheel handmatig. Via draadlassen kunnen kunststof materialen zoals PE,PP, PVC, PVDF en PC goed met elkaar verbonden worden.

Extrusielassen

Extrusielassen lijkt op draadlassen en wordt frequent gebruikt bij grotere lasconstructies in  PP en PE. Een extrusielasmachine voert gesmolten plastische lasdraad naar de lasoppervlakken. Via deze techniek kunnen grotere, zwaardere en complexe lasverbindingen gerealiseerd worden. Deze manier van lassen vergt meer vakmanschap dan het gewone draadlassen.

Vibratielassen, infrarood- of hoogfrequent lassen

Het gebruik van deze nieuwe, gespecialiseerde lasmethodes stijgt gestaag. Ook voor deze technieken bieden wij aangepaste oplossingen aan. Contacteer ons voor meer info hierover. Vink Bewerkt Product kan, door beroep te doen op zusterbedrijven uit de Vink groep of andere partners, deze lasmethodes toepassen als deze beter geschikt zijn voor de gevraagde toepassing. Bij deze lasmethodes moet men wel rekening houden dat er specifieke opspan- en lasgereedschappen noodzakelijk kunnen zijn.

Gerealiseerde projecten

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top