Plooien

Onze plooiafdeling is gespecialiseerd in het plooien van thermoplastische kunststofplaten zoals acrylaat en polycarbonaat. Door het plooien komen ze in aanmerking voor de meest diverse toepassingen zoals afschermkappen, togen voor in de voedingsindustrie enz…

Plooimethodes

Er bestaan verschillende methodes om kunststof platen te plooien : warm plooien en koud zetten.

Door beroep te doen op zusterbedrijven uit de Vink groep en andere partners, zijn wij in staat om de plooimethode door koud te zetten toe te passen indien deze beter geschikt is voor de gevraagde toepassing. 

Warm plooien

De platen worden op een buig-of plooibank via een gloeidraad verwarmd tot de juiste temperatuur bereikt is en het materiaal plastisch geworden is. Nu kan het voorzichtig tot de gewenste radius of buighoek geplooid worden. De buiglijnen bevinden zich net boven de draad. Na afkoeling behoudt het materiaal zijn nieuw aangenomen, geplooide vorm.

Koud zetten

Dit koudzetten op een hydraulische zetbanken kan worden toegepast voor een aantal materialen zoals polycarbonaat. Deze methode is vergelijkbaar met het zetten van staal, maar door de elasticiteit van het kunststofmateriaal vereist dit specifieke vaardigheden om tot de correcte maatvoering te komen.

Gerealiseerde projecten

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top