Replica couveuse op grote-mensen-maat

Naar aanleiding van de Wereldprematurendag draaide het neonatologie team van AZ Groeninge Kortrijk de rollen een keertje om. Ze namen zelf plaats in een levensgrote couveuse om te ervaren hoe het voelt om in zo’n “glazen kastje” verzorgd te worden.

Couveuse op ‘grote-mensen-maat’

Voor deze actie werd een couveuse op ‘grote-mensen-maat’ ontwikkeld die ook ingezet zal worden voor andere educatieve doeleinden waaronder ‘De warmste week’.

De  ludieke actie maakte deel uit van een breder project, gesteund door de Vlaamse overheid, met als doel de specifieke zorgnoden van te vroeg geboren kinderen in de kijker te zetten. 

AZ Groenige vervult hierin een voortrekkersrol. De couveuse moest een soort uitvergrote replica worden van een bestaand model en moest gemonteerd kunnen worden op een ziekenhuisbed.

Bij Vink  Bewerkt Product zijn we altijd wel bereid om onze schouders te zetten onder een maatschappelijk relevant project van dit kaliber. Vanaf het moment dat AZ Groeninge de foto’s en de onderdelen doorstuurde van het na te bouwen model, schoot het ontwerpteam van Vink Bewerkt Product in actie en bouwde een waarheidsgetrouwe reuzenversie van de couveuse, volledig uitgevoerd in acrylaat.

De afdeling neonatologie van AZ Groeninge was blij verrast met het resultaat. De levensgrote couveuse is bijna een exacte copie van  de echte couveuse, wat de impact en het effect van de actie nog versterkt heeft.

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top