Afscherming uit acrylaat voor oogscan displays

Onze klant is in de optiekwereld marktleider voor de productie van brilglazen. Onlangs ging het bedrijf een samenwerking aan met Materialise, dé Belgische pionier en specialist voor 3D printing. Een 3D-bril op maat is volledig aangepast aan het gezicht en gezichtsvermogen van de klant.

Een gewone bril kan slechts gedeeltelijk op maat gemaakt worden. Het montuur en de pasvorm staan vast, en de glazen moeten daaraan aangepast worden. Bij de Yuniku brillen die onze klant ontwikkelt, staat het gezichtsvermogen en niet het montuur centraal.
 
Geavanceerde 3D-software berekent de ideale positie van de glazen ten opzichte van de  oogverhoudingen, en vervolgens wordt op basis van die unieke parameters een montuur op maat geprint met behulp van geavanceerde 3D-technologie. De 3D print wordt uitgevoerd door Materialise. 

Vervolgens kiest de klant zijn favoriete kleur, vorm en afwerking uit een uitgebreide selectie monturen. Die worden dan tenslotte gecombineerd met de juiste brilglazen.

Dit 3D scantoestel met software platform wordt op een display geplaatst en zal in de “betere”  optiekzaak te vinden zijn. Voor één onze klanten, die de verdere fabricage en montage van de display verzorgt, produceert Vink Bewerkt Product de bewerkte acrylaat afschermingen van de display in transparant, opaal en blauwe kleur.
 
Ondertussen zijn de eerste Yunika scandisplays al geïnstalleerd in een aantal Belgische brillenwinkels en de verwachting (en onze hoop) is dat het Yunika 3D-bril concept een echte hype gaat worden zodat nog vele displays mogen volgen.

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top