Herbruikbare bodems voor automatisch transportsysteem

Het productieproces van een bedrijf dat marktleider is in de ontwikkeling van elektronische remsystemen, verloopt quasi 100% geautomatiseerd. Voor de automatisatie van het transport tussen het automatisch magazijn en de productiezone werd de hulp van Vink Bewerkt Product ingeroepen.

Voor de standaard productie maken zij gebruik van speciaal ontwikkelde ABS transport bakken die spuitgegoten zijn. Voor kleinere series bestond het probleem dat er geen gepaste transportbakken voorhanden waren en dat het spuitgieten van nieuwe bakken te duur was voor de kleine oplages.

Samen met Vink Bewerkt product werd een oplossing uitgewerkt waarbij de buitenzijde van de bestaande transportbakken herbruikt wordt. De bodem wordt uit de bestaande bakken weg gefreesd en vervangen door een nieuwe bodemplaat, voorzien van de nodige pockets om de componenten te positioneren. Hiervoor wordt een elektrisch antistatisch HMPE materiaal gebruikt dat voorkomt dat de componenten beschadigd worden door statische oplading.

Door de bestaande bakken te herbruiken en te voorzien van een nieuwe bodem kan  het bedrijf de productielijnen makkelijk ombouwen voor de productie van kleinere series en zo op een meer economische manier hun remsystemen produceren.

De bodems die in een korte tijd en in grote aantallen gerealiseerd moet worden, worden bij Vink Bewerkt Product gefreesd op een SCM freesmachine. Het voordeel van deze machine is dat met twee aparte tafels kan gewerkt worden, waar per tafel twee stukken gelijktijdig kunnen gemaakt worden. 

Wanneer de ene freestafel in de machine geschoven wordt voor bewerking, kan tegelijkertijd de andere freestafel voorzien worden van nieuwe stukken die nog moeten bewerkt worden.

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top