Impactbestendige digitale verkeersborden

Diefstal van verkeersborden voor tijdelijk parkeerverbod is schering en inslag. De stad Antwerpen was dit fenomeen beu en besloot om een drastische oplossing te zoeken waardoor deze borden ten allen tijde traceerbaar zijn.

De gekende parkeerborden waar men met krijt de datum op noteert van wanneer tot wanneer je er niet mag parkeren worden vervangen door digitale parkeerborden.

Het voordeel van deze digitale parkeerborden is dat men bij diefstal ze steeds kan terug vinden via een app. Bovendien worden de data van het verkeersverbod digitaal ingegeven en kunnen ze door de parkeerwachter en politie gescand worden zodat de data steeds goed zichtbaar blijven.

Als basismateriaal werd gezocht naar een thermovormbare kunststof met een hoge impact bestendigheid en een transparante, impactbestendig , anti reflecterend materiaal. Na overleg kwamen er nog meer eisen naar boven zoals UV bestendigheid, antivandalisme enz. 

VBP stelde in eerste instantie twee PC plaatjes voor waarvan er één uit PC sign en één gethermovormde PC plaat met dichting op maat.

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top