Kabelschijven voor stuurinrichting zonnewagen

Het Agoria Solar Team, bestaande uit studenten van de KU Leuven, heeft de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen. Het is al de achtste keer dat studenten van de KU Leuven deelnemen aan de World Solar Challenge. Voor het eerst zijn ze nu als overwinnaar over de streep gekomen. Het is ook de eerste keer dat een Belgisch team wereldkampioen wordt.

De World Solar Challenge kan je omschrijven als het wereldkampioenschap voor zelfontworpen zonnewagens. 44 teams uit 22 landen nemen eraan deel. Het is een wedstrijd over een afstand van 3.021 kilometer, van Darwin, in het noorden van Australië, naar Adelaide, in het zuiden. 

Uiteraard zijn wij trots dat wij hebben kunnen meewerken aan de zelfgebouwde zonnewagen waarmee de race gewonnen werd. Vink Bewerkt Product produceerde de kabelschijven voor de stuurinrichting van de nieuwe wagen. 
 

De schijven kwamen tot stand door een combinatie van draai- en freeswerk en zijn opgebouwd uit zwarte nylon omwille van de taaiheid en de hoge slijtageweerstand van dit materiaal. De kabelschijven werden volledig volgens een nieuw design uitgevoerd zodat ze nog lichter zijn dan de schijven die in de bolide van vorige edities gebruikt werden.

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top