PEEK matrijzen voor de farmaceutische industrie

Gelatine zetpillen worden geproduceerd in mallen of matrijzen. De matrijzen worden gevuld met gelatine die verwarmd wordt tot 60°C. Nadien worden de gevulde matrijzen afgekoeld tot -20°C.

Voor het maken van deze zetpillen gebruikten ze aluminium mallen maar ze merkten dat de coating los kwam waardoor dit een probleem was voor de productie van de zetpillen.

Na consulting van de klant met het engineeringsbedrijf werd besloten de nieuwe mallen uit te voeren in PEEK.  Vink is leverancier van deze kunststof en na een grondige evaluatie heeft Vink Bewerkt Product in samenspraak met de klant een eerste ontwerp gemaakt voor een matrijs uit PEEK.

PEEK behoort tot de groep high performance kunststoffen. Het temperatuurbereik van PEEK loopt van -40°C tot 250°C. Bovendien heeft dit materiaal een uitstekende chemische bestendigheid en is het voedings- en levensmiddelen geschikt volgens de Europese 10/2011 wetgeving en de Amerikaanse FDA normering.

Na de eerste testen bleek PEEK inderdaad de juiste keuze te zijn. Onze klant besloot daarom om dit soort matrijzen in verschillende formaten te gaan gebruiken. Ondertussen werden er al verschillende matrijzen geproduceerd voor zetpillen voor volwassenen, kinderen en baby’s.

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top