Bordenbouw

Om elektrische schokken bij aanraking van een schakelbord te vermijden, zijn bordenbouwers verplicht om in hun panelen, niet geleidende afschermingen te plaatsen rond de niet beschermende actieve delen.

Onze oplossingen voor bordenbouw

De schakel- en verdeelinrichtingen worden volgens de normen, vastgelegd in AREI en bij KB, in een isolerend hulsel gezet dat ten minste beschermingsgraad IP2X biedt.

Omdat kunststoffen goede isolatoren zijn vormen zij de perfecte oplossing voor dit soort toepassingen. Bij Vink Bewerkt Product kunnen wij op maat gemaakte kunststof isolatiematerialen aanbieden zoals PVC (grijs of oranje) en Polycarbonaat. Beide materialen hebben een goede isolatiewaarde en laten zich uitstekend frezen en plooien tot op maat gemaakte afschermingen.

Waarmee wij u kunnen helpen.

Afschermingen

In bordenbouw wordt meestal gekozen voor PVC (transparant, grijs of oranje) en PC omwille van de slagvastheid en de transparantie van het materiaal. Wij luisteren graag naar uw verhaal en selecteren samen met u het meest geschikte materiaal dat wij frezen, plooien, lijmen tot de afscherming die u nodig heeft.

Contacteer ons voor een offerte of advies.

Montageplaat

Ook PVC, Volkern, Hardpapier en epoxy zijn interessante materialen voor de constructie van montageplaten en isolatoren. Deze materialen kunnen wij eveneens voor u op maat bewerken.

Contacteer ons voor een offerte of advies.

Geschikte materialen voor bordenbouw

 

graveerplaten

Gravitop is een tweekleurig gesatineerde graveerplaat voor eenzijdig gebruik. 

Meer ...

Hard Papier

Hardpapier (lagen papier gedrenkt in fenolharsen) is een hard en glad materiaal

Meer ...

HPL

Hardpapier (lagen papier gedrenkt in fenolharsen) is een hard en glad materiaal dat leverbaar is in de vorm van platen en holstaven. 

Meer ...

PC

Glashelder met  hoge slagvastheid,  taaiheid en relatieve mechanische belastbaarheid

Meer ...

PVC

PVC is een stijve, vormvaste, chemisch bestendige kunststof met een glad oppervlak.

Meer ...

PVC schuimplaten

PVC schuimplaten worden  vooral gebruikt als deur-, isolatie- of vulpaneel.

Meer ...

Kunststof, meer dan 30 materialen

Met méér dan 30 kunststofsoorten in het Vink assortiment, weten we zeker dat we voor elke toepassing de juiste oplossing hebben.

U vindt van al deze materialen een gedetailleerde beschrijving, technische eigenschappen , toepassings- en bewerkingsmogelijkeden  en nog veel meer.

Naar website Vink

Meer weten over onze mogelijkheden voor bordenbouw?

 

Wij bewerken al bijna 30 jaar kunststoffen tot hoogwaardige eindproducten. Vanuit een schat aan materiaalkennis en ervaring in kunststofbewerking ontwikkelen wij samen met onze klanten concrete kunststofoplossingen.  

Wij frezen, plooien en lijmen plaatmateriaal voor toepassing in bordenbouw. Geen tijdverlies in de werkplaats?  Wij bereiden de montage en prefab van de kunststofdelen al voor in ons eigen atelier. Zo bent u altijd zeker van een snelle en vlekkeloze installatie in de borden.

Mail naar production@vink.be of bel ons op het telefoonnummer 015/25 99 40.

Contacteer ons.

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top