Waterbehandeling

Door de snelle bevolkingstoename wordt zuiver drinkwater in de toekomst duur en schaars. Meer nog, in de 21ste eeuw zal water de meest kostbare grondstof ter wereld worden. Waterzuivering en waterbehandeling zullen dan ook de komende jaren aan belang winnen.

De gassen die vrijkomen tijdens het zuiveringsproces, zijn uiterst corrosief. Daarom moeten de materialen die bij dit proces gebruikt worden, zo veel mogelijk corrosiebestendig zijn. Kunststoffen zijn corrosiebestendig en daarom zijn ze, in vergelijking met traditionele materialen zoals RVS, een goede keuze en tegelijkertijd een kostenefficiënte oplossing.

Denken we maar aan inspectieputten, kleppen en afsluiters. In de meeste gevallen worden die geconstrueerd uit polyethyleen of PVC. Deze 2 materialen beschikken over een hoge chemische resistentie en slijtageweerstand en zijn bijgevolg inzetbaar in vrijwel alle omgevingen.

Door de jaren heen hebben wij een enorme ervaring opgebouwd in het verwerken van deze kunststoffen. Wij draaien, frezen, plooien en lijmen plaatmateriaal voor behuizingen van waterbehandelingstoestellen en op maat gemaakte kunststof aansluitingen. 

Daarnaast ondersteunen we u bij de realisatie van uw serieproducties. Geen tijdverlies op de werf?  Wij bereiden de montage en prefab al voor in onze eigen ateliers. Zo bent u altijd zeker van een snelle en vlekkeloze installatie op de werf. 

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top