Lijmen

Het verlijmen van kunststofmaterialen verloopt niet altijd probleemloos. Bij Vink Bewerkt Product hebben wij de nodige kennis en expertise in huis om transparante kunststoffen zoals acrylaat (PMMA), polycarbonaat (PC) en PET met de juiste technieken en lijmen te verlijmen tot hoogwaardige afgewerkt producten zoals afschermkappen, stolpen en displays. Niet transparante kunststoffen zoals PVC kunnen eveneens door onze medewerkers vakkundig verlijmd worden tot bijvoorbeeld opvangbakjes of behuizingen in de industriële sector.

PMMA verlijmen

Acrylaat of PMMA is een hoogwaardige glasheldere kunststof.  Het verlijmen ervan vraagt evenwel expertise en vakmanschap.  Zo is het maken van quasi onzichtbare lijmverbindingen voor bijvoorbeeld displays, stolpen en vitrinekasten een echte specialiteit. Ons team van ervaren medewerkers beschikt over de nodige technische kennis en know-how om eindproducten af te leveren die beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen.

Een unieke techniek: het volvlak verlijmen van acrylaat (PMMA)

Oefening baart kunst, maar in eerste instantie  vereist volvlak verlijmen, specialistenwerk. Glasheldere plaatoppervlakken tot maar liefst een vierkante meter kunnen via deze speciale techniek onzichtbaar aan elkaar verlijmd worden. Ook voor dit soort gespecialiseerde verlijmingen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden samen met onze partners binnen de Vink-groep hoogwaardige oplossingen voor volvlak verlijmingen.

PC verlijmen

Het verlijmen van polycarbonaat of PC is precisiewerk waarvoor speciale lijmen nodig zijn. Door onnauwkeurigheden kunnen er luchtbellen of haarscheurtjes in het lijmvlak ontstaan. Ons team heeft de juiste ervaring om met aangepaste lijmen, perfecte lijmverbindingen met PC te realiseren.

Wij kunnen lijmwerk ook perfect combineren met andere bewerkingstechnieken als, plooien, frezen of draaien. Hierdoor kunnen wij uw ideale partner zijn voor de realisatie van al uw veiligheids- en afschermkappen.

PET verlijmen

In de voedingsindustrie bestaan afschermingen en afschermkappen vaak uit PET-G. Deze kunststof is naast voedingsgeschikt, ook goed verlijmbaar. Dit maakt dat wij ook voor de voedingssector totaaloplossingen kunnen aanbieden.

Het verlijmen van niet transparante kunststoffen

PVC laat zich gemakkelijk verlijmen en wordt frequent ingezet voor constructies in de chemische industrie en de waterbehandelingssector. Ook polystyreen (PS) en ABS laten zich goed verlijmen.
 

De materialen uit ons assortiment Licht&Sterk lenen zich uitstekend voor gecombineerde bewerkingen waarbij met een combinatie van lijmen, lassen en monteren mooie, functionele en innovatieve oplossingen gerealiseerd kunnen worden.
 
Meubels en kasten uit HPL materialen worden meer en meer via lijmverbindingen gemonteerd. Allerhande kasten en meubels voor farmaceutische toepassingen, meubels in ziekenhuizen of labo’s zijn slechts een greep uit de mogelijkheden die wij kunnen bieden.

Back to top