Polijsten

Als acrylaat verzaagd, gefreesd of gedraaid wordt, verliest het haar helderheid. Door het materiaal te polijsten, krijgt het haar mooie glashelderheid terug.

Onze polijstafdeling gebruikt verschillende polijsttechnieken om acrylaat opnieuw te laten stralen.

Machinaal polijsten

Het machinaal polijsten van platen of blokken gebeurt op een professionele polijstbank. Deze machine is voorzien van een horizontaal bed waarop een vlakke plaat gelegd wordt. Een roterende kop, uitgerust met een diamantfrees, verwijdert een klein stukje materiaal. Het resultaat is een mooie heldere randafwerking. 

Vlampolijsten

Polijstmachines zijn niet geschikt voor het polijsten van ronde vormen. Vlampolijsten van ronde of gebogen vormen leidt wel tot goede resultaten. Deze techniek vraagt evenwel voorbereiding en vakmanschap. De polijstoppervlakken worden eerst zorgvuldig afgeschuurd. Daarna brengt men de vlam snel en kort in contact met het oppervlak waardoor dit een beetje smelt. Na afkoeling is het oppervlak opnieuw mooi helder.

Handmatig polijsten

Handmatig polijsten is arbeidsintensief en vraagt veel tijd. Toch leidt deze werkwijze vaak tot zeer goede eindresultaten. De te polijsten onderdelen worden eerst opgeschuurd. Nadien kunnen ze met een speciale polijstpasta gepolijst worden.

Rondvibrator

Om kleinere onderdelen te polijsten of te ontbramen maken we gebruik van een rondvibrator.

Gerealiseerde projecten

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder.

Back to top